снимката е илюстративна
снимката е илюстративна / Булфото
11 от тях са били деца
Хванаха дрогиран шофьор, превозвал 39 нелегални мигранти, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Чужденците, които са били без документи са открити при проверка на товарен микробус „Ивеко Дейли“, собственост на фирма от София, край село Аспарухово. Те са се представили за граждани на Сирия.

Обвиниха четирима мъже, превозващи 26 сирийци край София

Мигрантите, които са 24 мъже, 4 жени и 11 деца, са задържани за денонощие в Районното управление на МВР в Лом. Предстои те да бъдат заведени в специализиран дом за временно настаняване на чужденци.

За денонощие в ареста на управлението в Лом са задържани шофьорът на микробуса, който е неправоспособен и друг криминално проявен мъж на 28 години от Лом, който шофирал лек автомобил „Ауди А6“ и се движел като пилотна кола пред микробуса с мигрантите. При проверка с дръг тест се оказало, че шофьорът на микробуса управлява не само без да има шофьорска книжка, но и под въздействието на амфетамини. В чантичка на предната седалка до него са открити 0,97 грама амфетамини и 1,08 грама марихуана.

Заловиха бежанци, превозващи нелегални мигранти в Карлово

И от двата автомобила са иззети мобилни радиостанции.

По случая са образувани четири досъдебни производства, работата по които продължава под ръководството на прокуратурата, уточниха от полицейската дирекция в Монтана.