Поредно участие на СОУ И. Вазов в Повече дървета? Да моля!!!
Поредно участие на СОУ И. Вазов в Повече дървета? Да моля!!! / ivan.vazov

От 21 до 25 октомври в град Винковци - Хърватия ще се проведе четвърта международна среща по европейския проект „Повече дървета? Да, моля!".

В нея ще се включат преподаватели от СОУ "Иван Вазов" което работи по проекта от миналата учебна година. В програмата на посещението в Хърватия са включени работни сесии, на които ще бъдат отчетени дейностите по проекта през първата година.

Учителите, участващи във визитата, ще наблюдават уроци на екологична тема, като предварително всяка държава представя свой план и презентация на урок за съответен клас. Екипът от учители от СОУ"И. Вазов"-Плевен е предал план на урок по околен свят за втори клас.

По време на срещата е предвидена разходка с познавателна цел в близката гора, музея на горите в града и музея на виното. Ще се направят екскурзии до град Илок, разположен на река Дунав и градовете Вуковар и Загреб, с цел опознаване природните, културни и исторически забележителности. По традиция ще бъде посетено и кметството в град Винковци.

На една от работните срещи на делегацията от СОУ "Иван Вазов" ще бъдат представени национални костюми - женски и мъжки, типични за Северняшкия край.

Международният проект „Повече дървета? Да, моля!" по програма „Коменски", започна през септември 2012 г. и ще продължи до септември 2014 г. Плевенското училище си партнира с училища от Румъния, Турция, Хърватия, Естония, Португалия, Чехия, Испания и Полша. Предвидени са 24 мобилности, от които 12 са за малките ученици от начален етап, на които в бъдеще им предстои да пътуват.

През месец ноември СОУ „Иван Вазов" ще посрещне партньори от още 8 държави. През първата година на проекта са посетени Полша, Естония, Португалия.