Полиция/АРХИВ
Полиция/АРХИВ / dariknews.bg
На 3 октомври 2018 година около 20:45 от телефон 112 във Второ РУ - Плевен е получен сигнал за извършена измама в Плевен. Същия ден около 10:20 часа 61-годишна е получила телефонно обаждане от мъж, представил се за главен сержант Стефан Стефанов като я е въвел в заблуждение, че търсят съдействие за залавянето на група телефонни измамници.
Потърпевшата е пуснала през терасата 4300 лв, 1150 евро и различни златни накити /два мъжки пръстена, две брачни халки, три дамски пръстена и две клиета/.
По-късно жената получила друго обаждане от същия мъж,  който ѝ казва, че са заловили измамниците и парите и златото ще ѝ бъдат върнати. Попитал я е дали има други пари по сметка и ако има да ги изтегли.
Потърпевшата изтегля последователно от банка 6000 лв. и 2000 лв по друга сметка. Било ѝ обяснено да хване такси и да отиде до Окръжна болница в град Ловеч. Жената оставила парите до едно изсъхнало дърво в парк, на който не си спомня името. Уведомен е дежурен прокурор. Случаят се изяснява. Образувано е досъдебно производство.