Подготвят второто издание на Алманаха за детско творчество Пъстра дъга
Подготвят второто издание на Алманаха за детско творчество Пъстра дъга / archive.dariknews

Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев" канят за участие в Алманаха за детско творчество „Пъстра дъга" всички талантливи ученици и техните преподаватели от Ловешко, спечелили награди в международни и национални конкурси и състезания през тази година, информират от пресцентъра на общинската администрация. Идеята на Алманаха е да се популяризират успехите на младите хора и да се мотивират те да развиват своите таланти. Представянето ще бъде както и миналата година в шест области - изобразително изкуство, литература, музика, фотография, информационни технологии и моделизми.

Желаещите да участват трябва да попълнят заявка по образец и да я подадат до 25 ноември в Регионалната библиотека или на e-mail: librlv@mail.bg.

Детският алманах ще бъде издаден от община Ловеч в навечерието на коледно-новогодишните празници. Това е третият алманах, издание на общината, за годината. За 1 ноември, Деня на народните будители", излезе от печат Алманаха за култура и общество „Мостове", а за Деня на Ловеч 11 май - Алманаха за литература „Ехо от Мелта".

В „Мостовете" са включени творби на 24 поети и 14 писатели, представени са седем нови книги, показани са най-значимите културни събития в Ловеч през годината. В „Ехо от Мелта" 22-ма автори от цялата страна участват с 29 поетични творби, посветени на Ловеч.
В първото издание на Алманаха за детско творчество миналата година бяха представени 44 талантливи деца на Ловеч.