Плевнелиев връчи на ректора на МУ-Плевен почетния плакет на държавния глава
Плевнелиев връчи на ректора на МУ-Плевен почетния плакет на държавния глава / archive.dariknews

На 1 декември, по време на откриването на инициативата "Младежка визия за развитие на България", на която тази година домакин е Медицинският университет в Плевен, президентът Росен Плевнелиев връчи на ректора на университета проф. Славчо Томов почетния плакет "Св. Св. Кирил и Методий" на президента на Република България, за изключителен принос към образованието в областта на медицината, за активната научноизследователска дейност с приоритет в развитието на телемедицината и въвеждането на авангардни технологии, както и по повод 40-годишнината от създаването на университета.

"Нито демокрацията, нито сигурността трябва да се приемат като даденост. За тях трябва да се работи. Те се гарантират и надграждат с поколения и затова, вие сте най-важните и смисълът на днешния дебат е не вие да чуете мен, а аз да чуя вас и екипът на държавния глава да чуе младите хора на България - какво мислите по ситуацията, как виждате участието на България в Европейския съюз и Евроатлантическата общност. Кои са вашите проблеми, мечти, изисквания към българската държава и държавния глава и както направихме при предните две издания, те ще станат част от дневния ред на българската държава!". обърна се президентът към 120-те абсолвенти от от висшите училища в България, участващи в събитието.

Това е третото издание на инициативата, която се провежда под егидата на президента Плевнелиев като тази година темата на срещата беше "Европейският и евроатлантическият избор на България и пътят й на развитие в резултат на този избор". При откриването, ректорът на Медицинския университет проф Славчо Томов връчи почетния юбилеен знак на висшето училище "40 години Медицински университет - Плевен".

Плевнелиев връчи на ректора на МУПлевен почетния плакет на държавния глава
netinfo

Официални гости на откриването бяха кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков и почетният ректор на Медицинския университет проф. Грирор Горчев.

Плевнелиев връчи на ректора на МУПлевен почетния плакет на държавния глава
netinfo