Плевенска филхармония свири със солисти на Берлинска филхармония!
Плевенска филхармония свири със солисти на Берлинска филхармония! / dariknews,bg

От Плевенска филхармония представиха някои акценти от програмата си до края на сезон 2011 - 2012
Още през януари в Плевен пристигат гост - солисти и диригенти от Обединеното Кралство, САЩ, Израел, Корея и България. Плевенската публика може да очаква концертите с маестро Рима Сушанская и пианиста Веско Стамболов и с маестро Йонг Лий и флейтистката Джили Шварцман.За отбелязване е, че и Рима Сушанская и Джили Шварцман са тясно свързани с феноменалния диригент Даниел Баренбойм и Берлинска филхармония.
През април очакваме друг солист на плевенска сцена - Амихай Грос - водач на виоловата група на Берлинската филхармония!
Малко преди това, в края на март плевенчани ще бъдат зарадвани с нова оперна постановка - "Дон Паскуале" от Доницети, съвместна продукция на Плевенска филхармония и Националната музикална академия - София.
Друг акцент до края на сезона ще бъде заключителният концерт от програмата "Фортисимо в клас", която се осъществява под егидата на фондация "Америка за България".На 27 април в София и Плевен ще бъдат изнесени концерти с участие на артисти и музиканти, като Любо Нейков, Максим Ешкенази и Веско Пантелеев - концертмайстор на Концертгебау Камерен оркестър - Амстердам.

След Киев - 2011, Плевен ще бъде домакин на второто издание на фестивала "D Major/ре мажор/ International Music Festival" - международен фестивал за музиканти в неравностойно положение, който ще се проведе в гр.Плевен в периода 28 май - 1 юни.

Плевенска филхармония ще приключи творческия си сезон в края на юни с двуседмичен международен майсторски курс за диригенти с участието на 20 млади таланти от цял свят.

Основен организатор на Фестивала за музиканти в неравностойно положение и на майсторския диригентски курс през юни е Плевенска филхармония.