Плевенчанин ще тренира безплатно в школата на Стоичков
Плевенчанин ще тренира безплатно в школата на Стоичков / netinfo

Кристиян Митов е плевенското момче, което Христо Стоичков избра измежду най-големите български надежди, за да учи футбол в Барселона. Кристиян е ученик от Гимназията с преподаване на чужди езици. Роден е под щастлива звезда на празника „Вяра, Надежда и Любов” - 17 септември и явно фаталните числа му носят късмет, защото тази година ще навърши 13.

Плевенчанинът е едно от 5-те заедно с другите от Враца, Поморие, Търговище и Бургас, които ще имат щастието на едногодишно безплатно обучение в школата на Стоичков.

В плевенската селекция тази година се явиха 70 деца, които преминаха тест по физическа издръжливост и футболни умения. Във всеки от кастингите бяха избрани по 11 деца, които на 24 и 25 юли се събраха на национален лагер-школа. В него общо 55 деца преминаха през два етапа. Първият беше тренировъчен и игрови, в който малчуганите срещнаха в мач женския национален тим от Националната спортна академия.

След първата селекция за следващия етап преминаха 26 момчета, които отново провеждаха тренировки за издръжливост и изиграха контролен мач. След това комисията в състав: Красимир Безински и Валентин Станчев, определи петте момчета, които ще преминат безплатно едногодишно обучение в школата на Христо Стоичков в Барселона.

Кристиян спечели благодарение на упоритост, отлични физически качества и известна доза ген, тъй като неговият баща е футболистът от близкото минало Даниел Митов. Повече за представянето на кастинга, преживяванията, очакванията и бъдещите планове на Митов-младши чуйте в прикачения файл.