Плевенчани избраха Панорамата за символ на града
Плевенчани избраха Панорамата за символ на града / снимка: Dariknews.bg

Панорамата стана символ на Плевен след като станаха ясни резултатите от приключилата в полунощ национална кампания „Избери символа на твоя град". В нея жителите на 27-те областни града избираха емблема на своето населено място. Според резултатите, Покритият мост пък стана емблема на Ловеч.

В продължение на месец, от 15 юли до 15 август, 19 257 българи са гласували не само за припознатите местни забележителности, но и за забавни и оригинални предложения с чувство за хумор. Най-много гласове са отчетени в началото и в края на кампанията, а най-активни са били потребителите от Пловдив и София. Емблемите на 27-те областни града, спечелили в надпреварата, ще бъдат нарисувани от карикатуриста Ивайло Нинов до средата на септември.

Галерията с рисунките на Нинов ще бъде публикувана на 15 септември в специалната уеб-изложба на сайта на кампанията http://simvoli.HitarPetar.bg, в подсекциите за всеки отделен град, както и на страницата във Facebook. Двама от гласувалите за символ на своя град ще бъдат наградени със собствени шаржове от Ивайло Нинов.