/ БТА
Това ще осигури по-висок темп на имунизиране срещу COVID-19
"Регионалната здравна инспекция в Плевен очаква голяма пратка замразени ваксини в понеделник, което ще осигури по-висок темп на имунизиране срещу COVID-19". Това съобщи изпълняващият длъжността директор на РЗИ д-р Илиян Минчев.

Той уточни, че ваксините ще бъдат поставени на съхранение в специалния фризер на инспекцията при температура минус 70 градуса. По думите му, към момента са ваксинирани близо 1600 души, като при повече от 600 от тях имунизацията е завършена - с поставени две дози.

Според актуализирани планове на РЗИ, във вторник следващата седмица ще започне имунизацията на желаещите да се ваксинират 62-ма души от общо 86 в домовете за стари хора в Бохот и Горна Митрополия - домуващи и обслужващ персонал.

Д-р Минчев отбеляза, че има голям интерес от педагозите в Плевенско към бързите антигенни тестове. От общо 5000 учители и помощен персонал в образователните институции на региона половината са се записали да се тестват.

Създадена е организация на три места да преминават дневно по 200-250 души и процесът да завърши на 3 февруари. Резултатите показват, че от тестваните до днес 700 педагози, при петима е открит коронавирус.
БТА