Петима лекари от МБАЛСв.Марина са сред номинираните в Лекарите на които вярваме-2015
Петима лекари от МБАЛСв.Марина са сред номинираните в Лекарите на които вярваме-2015 / dariknews.archive

Петима лекари от МБАЛ „Света Марина-Плевен" са включени в справочника „Лекарите, на които вярваме" за 2015 г., информира Рената Карааргирова - директор "Маркетинг и комуникации" в МБАЛ "Света Марина-Плевен.

Чл.-кор. проф. д-р Григор Горчев, д.м.н.- гинеколог, онколог; проф. д-р Славчо Томов, д.м.н.-гинеколог, онколог; д-р Димитър Цанков-хирург; доц. Добромир Димитров, д.м. - хирург, HIFU-експерт; д-р Георги Гаврилов-уролог - са лекарите от МБАЛ "Света Марина-Плевен", които по препоръка на читателите на в. 24 часа, са включени в справочника „Лекарите, на които вярваме" за 2015 г.

Кампанията е на вестник „24 часа" и е стартирана през 2011 г., като има за цел да открои най-добрите български лекари. Проф. Горчев и проф. Томов са номинирани и в първото издание. През 2015 г. класацията „Лекарите, на които вярваме" бе обновена и преиздадена. Сборникът съдържа номинации на лекари, изпратени от читателите на вестника.

Официалното представяне на справочника ще бъде на 25 януари, 2016 г. в пленарна зала на Народното събрание, като за събитието са поканени номинираните специалисти.

Представянето ще е съчетано с дискусия за най-наболелите теми на здравната ни система.

Сред номинираните са и лекари от УМБАЛ Д-р Георги Странски", както и един общопрактикуващ плевенски лекар.