jazz
jazz / dariknews.archive
От 13-ти до 15-ти септември Плевен ще бъде домакин на третия Есенен джаз фест, който за пореден път ще събере именити български и чуждестранни музиканти, които в седем концерта, представени в три фестивални вечери, ще въведат публиката в необятното лоно на джаза.
Програмата беше представена пред журналисти от началника на отдел "Култура" в Община Плевен Стефка Григорова и нейните колеги от отдела.

jazz
dariknews.archive

В откриващата вечер, концертите ще бъдат три като началото ще положат Майк Сакс енд Екс Кий, които ще открият феста в 19:00 часа на 13-ти септември с динамични и атрактивни изпълнения.
След тях на сцената в парка на РИМ-Плевен, където традиционно ще се състои събитието от 20:00 часа ще свирят Лейди енд Джентс с вокал плевенчанката Георгия Павлова. Това участие е част от традицията за включване на плевенски изпълнители във фестивала.
От 21:00 часа същата вечер Кока Мас Джаз ще изпълнят музика от различни течения в джаза в съчетание с африкански ритми.
На 14-ти септември на сцената на Есенен джаз фест Плевен'2019 от 20:00 часа ще излязат гостите от Сърбия „Найкид“, а от 21:00 часа, публиката ще може да гледа Георги Корназов – тромбон, завършил Парижката консерватория със златен медал, който заедно с още шестима музиканти ще покажат „История за България“.
Черешката на тортата в Есенния джаз фест Плевен 2019 ще бъдат Теодосий Спасов и Влатко Стефановски – Македония - от 20:00 часа на 15-ти септември, както и Йълдъз Ибрахимова, която ще закрие феста в 21:00 часа същата вечер заедно с музикантите, които нямат нужда от представяне: Живко Петров-пиано, Христо Йоцов-ударни и Веселин Веселинов-Еко – бас.
Фестивалът се прави традиционно през есента след фестивалите в Банско, Перелик и София и е единственият в България в тази част от годината. Негов основен организатор е Община Плевен.