Отмениха епидемичната обстановка в Ловешко
Отмениха епидемичната обстановка в Ловешко / archive.dariknews

Постъпилата информация в отдел „Противоепидемичен контрол" към РЗИ-Ловеч за регистрирани случаи с ОРЗ и грип в град Ловеч и общините на територията на областния град показа тенденция на спадане или задържане на заболеваемостта в рамките на обичайната за сезона.

За периода 10 - 16 февруари 2014 г., регистрираната висока заболеваемост на територията на община Априлци от 567,75 на 10 хил. население спадна до 87,8 на 10 000, а в град Ловеч от 341,6 на 254,5 на 10 хиляди души. От Регионалната здравна инспекция са установили, че и в двата случая, нивото на заболеваемост е далеч под епидемичните стойности за областта, а в останалите градове - центрове на общини, то е сравнително високо, но в рамките на допустимото и не превишава епидемичната граница.

Във връзка с това на 17 февруари 2014 г., Оперативното бюро към Областната комисия за борба с грип и ОРЗ-Ловеч взе решение за отмяна на епидемичната обстановка на територията на общините Априлци и Ловеч, считано от 17 февруарин 2014 година, съобщиха от РЗИ-Ловеч.