Откриха предизборния клуб на ПП Лидер в Плевен
Откриха предизборния клуб на ПП Лидер в Плевен / archiv.DarikNews

"Днес откриваме предизборния щаб, в който влизат три формации - ПП Лидер, ПП Национален идеал за единство и партия Българска нова демокрация. Към този съюз влизат и още няколко граждански сдружения". Това каза водачът на листата на политическия съюз Борис Ячев по време на откриването на клуба в центъра на Плевен. "Това е едно доста голямо предизвикателство, защото тук са събрани много популярни личности като част от тях са мои колеги от 40-то Народно събрание в което бях народен представител".

Ячев обясни, че амбицията на този политически съюз е да участва със собствена парламентарна група на партия Лидер в следващото Народно събрание.

Откриха предизборния клуб на ПП Лидер в Плевен
netinfo

"Ние ще се явим с регистрацията на ПП Лидер, документите ни са внесени в РИК и очакваме днес да бъдем регистрирани в 15-ти МИР-Плевен", каза Ячев.
Той обяви, че мотото на кампанията в национален мащаб ще бъде "Да съживим България". Това означава съживяване във всички области, в които държавата ни изпитва трудности като икономика, производство, подпомагане на средния и дребен бизнес, българския туризъм, съживяване на българската екология, подпомагане на хората в неравностойно положение и на тези, които са без работа.

Борис Ячев обясни, че тъй като представителите на партия Лидер са представители на предприемачеството и на българския бизнес и са хора, които са свързани с производството и осигуряват работни места, представителите на партия НИЕ пък представляват традиционния умерен български национализъм, а представителите на Българска нова демокрация са гарант за демократичните устои в държавата, посланието на този политически съюз ще бъде за "Икономически патриотизъм".

"Нарекоме го така, защото считаме, че защитата на българското производство трябва да са в основата на държавната политика". Ячев уточни, че това е нещо, което държавите от Европейския съюз отдавна практикуват. "За съжаление ние в стремежа си да се доближим до Европа, забравяме българските национални приоритети".

Той каза още, че специално за Плевен, ще излязат с регионална стратегия, която е наречена "Да съживим Плевен и плевенския регион", "защото съживяването на българската икономика може да стане само чрез съживяването на българските региони", уточни Ячев.

Той каза, че Плевен е един от най-големите и стратегически региони, не само в Северна България, а и в националната икономика въобще и тук се изпитват същите заруднения, които изпитват всички региони в страната.

"В нашия екип има хора, представители на лекарското съсловие, на предприемачите, на дребния и по-едър бизнес, учители, творци, преподаватели така, че в нашата стратегия за Плевен ще се опитаме да обхванем всички проблеми на региона". Ячев каза, че националната политика е важна, но хората плоявяват интерес към нея до талково, доколкото тя засяга местните проблеми.

Имаме амбицията да осъществим най-после на Обществения съвет, в който да влизат не само представители на местната власт и предприемачите, но и народните представители от плевенския регион, защото считам, че работата на народния представител и полезна и публично значима, когато той е свързан с проблемите на региона, който го е избрал.

Борис Ячев, който е заместник-председател на ПП Национален Идеал за Единство е работил в 40-то Народно събрание в областта на социалното законодателство, свързано с екологията и с държавната администрация и най-вече, свързано с регионалната политика. Той е един от вносителите в 40-то Народно събрание на проекта за закон за финансовата децентрализация на общините, който тогава не беше приет. Според него такъв закон би позволил на общините да разполагат в максимална степен с местните приходи и-и би могъл да даде възможност на местната власт да помага на местните производители и търговци.

Идния вторник ще бъде направено официално представяне на хората от листата с кандидати за народни представители, с което и ще се даде старт на предизборната кампания.
Ячев нарече листата интересна, съставена от местни хора с разностранни интереси, представители на всички общини от региона.