Откриха Осмата национална конференция Водим бъдещето за ръка към света на мечтите
Откриха Осмата национална конференция Водим бъдещето за ръка към света на мечтите / dariknews.archive

"Първият учител никога не се забравя. Това е може би най-ценният и мил спомен за всеки човек. Вие наистина заслужавате дълбоко уважение и признание за това, което правите", каза областният управител на Плевен Ралица Добрева при откриването на Осмата научно-практическа конференция по предучилищно образование "Водим бъдещето за ръка към света на мечтите", която се провежда в Плевен в дните 22 - 24 април 2015 г.

Откриха Осмата национална конференция "Водим бъдещето за ръка към света на мечтите"
netinfo

Областният управител подчерта, че българските учители са висококвалифицирани и изключително достойни и смели хора, защото са ангажирани в най-тежката работа - изграждането на личности и формирането у тях на ценности и светоглед.

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков подчерта фактът, че в националната конференция участват над 400 души като доказателство за нейното високо ниво, за значението й, както и като признание за хората от Плевен, работещи в сферата на образованието.

Откриха Осмата национална конференция "Водим бъдещето за ръка към света на мечтите"
netinfo

"Именно първите 7 години са тези, в които се оформят и моделират бъдещите личности. И както е казано, изграденото в първите 7 години много по-лесно се надгражда в бъдеще", каза кметът на Плевен.

Поздравителен адрес от Цецка Цачева прочете началникът на кабинета на председателя на Народното събрание, Евгения Илиева. В него председателят на Парламента подчертава важността на внесения за гласуване и приет на първо четене Законопроект за предучилищното и училищно образование, който предстои да бъде приет окончателно. "Защото в промените, които той регламентира, предучилищното образование се извежда като основополагащо, с цел намаляване процента на преждевременно напускащите училище и прекъсване на порочния кръг от ниски постижения, загуба на интерес и социално изключване на децата и учениците", се казва в поздравителния адрес.

Откриха Осмата национална конференция "Водим бъдещето за ръка към света на мечтите"
netinfo

Програмата в дните на конференцията включва посещения в детски градини с наблюдение на педагогически практики, посещение на Панорама „Плевенска епопея". Предвидена е и работа по секции с представяне на доклади и презентации от научните ръководители и участниците в конференцията, както и доклади и презентации от участниците в конференцията.

Закриването на конференцията ще започне в 9:30 ч. на 24 април в Художествена галерия „Илия Бешков" - Плевен, където ще бъде показан „Панаир на детските занаяти" - уъркшоп - представяне на занаятчийски дейности от деца в детски градини на Плевенска област.

Тогава ще бъдат представени и обобщените резултати по секции от научните ръководители.
Програмата ще завърши с приказен карнавал по "Приказка без край..." с участието на деца от детски градини в Плевенска област.

Националната конференция е организирана от Министерството на образованието и науката, Регионален инспекторат по образованието - Плевен, Областна администрация - Плевен и Община Плевен и е посветен на Европейската година на развитието 2015.