Откриха официално обновения градски площад в Плевен
Откриха официално обновения градски площад в Плевен / dariknews.archive

На 6 април 2015 г. с водосвет, отслужен от плевенски вещеници, беше официално открита обновената централна пешеходна зона в Плевен.

"Всяка крачка, без значение, колко голяма е тя, когато е в посока на облагородяване и развитие на нашия град безспорно е събитие", каза председателят на Народното събрание Цецка Цачева минути преди прерязването на лентата.

Тя подчерта, че от стари времена за българина мястото, където се събира по празнични и хубави поводи, това е площадът."От нас днес се иска да го пазим с грижата на добри стопани и да не похабяваме построеното с толкова много усилия и труд", каза Цачева.

Тя се обърна към домакините от управата на Община Плеввен с думите: "Безспорно централната градска част е нещо много важно да се поддържа в един приятен за отдих и туризъм вид. Също толкова важно е в жилищните комплекси и индустриалните зони, където живеят и се трудят плевенчани, да променяме градската среда, да правим по-привлекателни и по-приятни за живеене и за отдих кварталите на Плевен и общината.

Кметът на плевен проф. д-р Димитър Стойков припомни мащабите на проекта и неговото значение за Плевен и плевенчани и благодари на проектантите и строителите, както и на екипа на Община Плевен за работата им по осъществяването на дейностите. Кметът благодари и на министър Лиляна Павлова и екипа й от Министерството на регионалното раазвитие за оказаната помощ при реализацията на проекта.

В събитието участваха вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, народните представители Владислав Николов и Пламен Тачев, областният управител на Плевен Ралица Добрева, председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов.