Oтделението по съдова хирургия в болницата в Плевен навърши 25 години
Oтделението по съдова хирургия в болницата в Плевен навърши 25 години / Dariknews.bg

В края на миналата седмица, отделението по съдова хирургия в УМБАЛ "Георги Странски" - Плевен отбеляза своята 25 годишнина.

След кратка ретроспекция на събития и факти от историята на отделението, началникът на отделението, д-р Любомир Бешев определи нивото му като средно и над срдното за страната.Той посочи новият ехограф и новият апарат за лечение с отрицателно налягане, като част от новостите в отделението.

По покана за участие в проект за проучване на ефекта от лечение със стволови клетки, отделението по съдова хирургия е подало молба до Агенцията по трансплантациите към министерството на здравеопазването. В проекта ще кандидатстват 6 центъра от Югоизточна Европа.

"В момента проучват изпратената от нас литература и очакваме положителен отговор за да започнем лечението със стволови клетки". Според доктор Бешев апаратурата, необходима за този вид лечение ще струва около 15 000 евро, което е по силите на болницата.

Специален гост на събитието беше доскорошният шеф на болницата, кметът на Плевен доц. Димитър Стойков, който откри срещата между колеги и журналисти по повод празника на отделението.