От ОИЦ-Плевен разясниха кандидатстването по ОП в Гулянци
От ОИЦ-Плевен разясниха кандидатстването по ОП в Гулянци / archiv.DarikNews

Областен информационен център - Плевен проведе информационна среща в Гулянци. Акцент на събитието бяха отворените процедури по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", насочени към работодатели и безработни.

Представени бяха мерките за борба с младежката безработица, които са заложени и в проекта на новата оперативна програма „Развитие на човешките ресурси".
На срещата присъстваха служители от общинската администрация, кметове на кметства, работодатели, представители на граждански организации, граждани.

На събитието, експертите от ОИЦ - Плевен представиха и актуални процедури по ОП „Административен капацитет", „Конкурентоспособност" и Българо - швейцарската програма за сътрудничество.

Най-голям интерес предизвикаха схемите „Ново работно място" и „Без граници", а така също и възможностите за повишаване на знанията и ученията по проект „Аз мога повече".

До края на 2012 година, ОИЦ - Плевен ще проведе още три информационни срещи в общини на територията на област Плевен, където ще продължи своята дейност за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България.

ОИЦ - Плевен е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.