Oсвещават реновираната клиника по УНГ болести
Oсвещават реновираната клиника по УНГ болести / archive.dariknews

През месец март 2014 г. стартира традиционната Великденска благотворителна инициатива под надслов "С уважение и благодарност към проф. д-р Тодор Маринов...", организирана от клиниката по УНГ болести към УМБАЛ „Д-р Г. Странски ЕАД" - Плевен.

Основната тема тази година е посветена на съвременната диагностика и лечение на заболяванията на носа и околоносните кухини. Чрез информационно-рекламна брошура, включваща споменатите акценти, обществеността на гр. Плевен ще бъде запозната с проблемите при затрудненото носно дишане и най-важните заболявания в тази област - синуити, алергии, травми, девиации на носната преграда, епистаксис, тумори и др., както и с необходимостта от своевременни профилактични прегледи при доверен УНГ-специалист .

Тематичните семинари с общопрактикуващи лекари от региона, както и безплатните профилактични прегледи на носа и околоносните кухини в клиниката по УНГ болести на Университетската болница са част от аспектите на инициативата. Към момента около 165 плевенски граждани са посетили клиниката.

В навечерието на Великденските празници на 11 април 2014 г. ще се проведе заключителният етап на кампанията, включващ водосвет на обновената клиника по УНГ болести и „Кръгла маса" на тема „Проблеми на носа и околоносните кухини". Ще бъде предоставена информация за съвременна диагностика и лечение на заболяванията чрез радиочестотна термокоагулация, функционална ендоназална синусна хирургия и най-новите тефхнологии на Хайфу-терапия.

Финалният форум на Великденската благотворителна инициатива през 2014 г. ще бъде провеждането на Регионална научно-практическа конференция „Здравните грижи в ото-рино-ларингологията" с участието на лекари, специалисти по здравни грижи и студенти от Факултет "Здравни грижи".