/ iStock
Мобилен полицейски екип ще проведе срещи с жители на селища в община Долна Митрополия през този месец, съобщават от Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Целта на срещите с граждани е да се подобри дейността по опазване на обществения ред и изпълнение на мероприятията, заложени в плана на ОД на МВР за противодействие на битовата престъпност на територията на областта. 

В мобилния екип са включени по един представител от сектор "Охранителна полиция", "Криминална полиция", "Пътна полиция" и "Икономическа полиция“, както и служители от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението".

Срещите ще се състоят по график. Те ще започнат от 15 юли, петък, когато униформените ще посетят общинския център Долна Митрополия, селата Горна Митрополия, Славовица и Победа, както и град Тръстеник.

На 22 юли мобилният екип ще е на посещение в селата Биволаре, Божурица, Рибен, Комарево и Подем. Жителите на селата Ореховица, Брегаре, Ставерци, Крушовене и Байкал ще бъдат посетени от униформените служители на 29 юли.
 
БТА