Обучителен център с интернет заработи в ловешката библиотека
Обучителен център с интернет заработи в ловешката библиотека / снимка: пресцентър на Община Ловеч

Обучителен център и компютъризирани работни места за потребители в обслужващите звена на библиотеката с достъп до интернет бяха открити на 8 декември в ловешката библиотека "Проф. Беню Цонев". Присъстваха Пламен Огнянов, зам.-областен управител на Ловеч, инж.Пламен Петков, зам.-кмет на Община Ловеч, Рени Атанасова, гл.експерт в Община Ловеч, Николай Марков, координатор на терен от Звеното за управление на Програма "Глобални библиотеки-България", представители на читалища, библиотекари и читатели.

Оборудването включва 24 настолни компютри, 1 преносим компютър, сървър, мултимедиен проектор с екран, цветен лазерен принтер, мултифункционално устройство, 24 web камери и слушалки. Директорът на библиотеката Мариана Иванова разказа на присъстващите за дарението, за новите услуги, които ще предлага библиотеката, за възможностите съвместно с доброволците да се извършват обучения. Тя поздрави всички целеви библиотеки, които вече са в Програмата „Глобални библиотеки-България", и пожела успех на тези, които сега се включват.

Доброволците нагледно показаха какво могат да работят в обучителния център, започнаха изработването на рекламни материали и уточниха програма за инициативата "Деца обучават възрастни" през следващата седмица.