Обсъдиха проект за подновяването на тролейбусния парк в Плевен
Обсъдиха проект за подновяването на тролейбусния парк в Плевен / пресцентър на Община Плевен

Първа работна среща с представители на холандската фирма ECORIS са провели градоначалникът Найден  Зеленогорски и неговият екип в петък, съобщават от пресцентъра на община Плевен.

Компанията е избрана от МРРБ да осъществи техническа помощ при разработване на един от най-мащабните проекти на Община Плевен. Той се нарича "Изграждане на автоматизирани системи за управление на транспортните потоци, тролейбусно депо, разширяване на въздушната контактна мрежа в град Плевен (10,4 км двупосочно и 1,6 км еднопосочно) и подновяване на тролейбусния парк". Проектът ще бъде реализиран по ОП "Регионално развитие".

По време на срещата са били конкретизирани основните етапи на съвместна дейност при разработване на проекта. Те включват събиране на цялостна информация за града и намеренията на Община Плевен относно дейностите по проекта, формулиране на тази база на проектните компоненти и тяхното обосноваване. На срещата са обсъдени и изработването на варианти за инвестиционни пакети и изработването на апликационната форма. Предвижда се до месец август 2011 година тези цели да бъдат изпълнени.