Стефан Янев
Стефан Янев / БГНЕС
Петиция в подкрепа на плевенския спорт и спортната база в Плевен ще изпрати Общинският съвет /ОбС/ до премиера и спортния министър. Това съобщиха от пресцентъра на съвета.

Документът е бил внесен днес на редовната сесията на ОбС от съветника Йордан Грижов, който е и председател на Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм".

"Плевен е град, който години наред е пренебрегван от държавата по отношение на спорта. Спортната инфраструктура е в изключително лошо състояние. Няма най-обикновени условия за спорт, които да бъдат удобни и безопасни", се казва в петицията. Чрез нея общинските съветници призовават управляващите да помогнат за това в Плевен да има нормални условия за спорт, тъй като това е град, "който даде олимпийски шампион на България и продължава да дава редица световни и европейски шампиони".

Документът е бил подписан единодушно от всички общински съветници в залата.

В подкрепа на каузата всеки от тях е получил и тематичен календар "Забравеният спорт в Плевен", илюстриран със снимки на спортни обекти в града. Той е създаден по инициатива на съветниците Йордан Грижов и Десислава Иванова.
БТА