Община Плевен подписва договор за проект за 7 млн. лв.
Община Плевен подписва договор за проект за 7 млн. лв. / Dariknews.bg

Договор за одобрения проект на Община Плевен "Организация на уличното движение и подобряване на физическата среда за устойчиво и интегрирано развитие на град Плевен" ще бъде подписан днес в МРРБ. Той е по оперативна програма «Регионално развитие 2007-2013 г.»  компонент 1 «Общини на 7-те големи града".

Общата стойност на проекта е 7 527 586 лв., като Общината участва с 5% собствен принос в размер на 376 379 лв. Дейностите включват рехабилитация на три от основните улици в Плевен, изграждане на система за видеонаблюдение за превенция на риска на пет възлови кръстовища в града, изграждане на велоалея от центъра до началото на парк «Кайлъка», както и изграждането на няколко детски спортни площадки.

Договорът ще бъде подписан в 11.00 часа от Заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството и Ръководител на Управляващия орган на оперативната програма Лиляна Павлова в присъствието на министър Росен Плевнелиев.

Безвъзмездна финансова помощ по тази програма ще получат няколко общини, които имат одобрени за финансиране проекти по схемата «Подкрепа за интегрирано и устойчиво развитие чрез подобряване на градската среда». 
Общият размер на предоставената безвъзмездна финансова помощ възлиза на 106 395 187 лв., от които 90 435 909 лв. представляват съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие.