Община Ловеч предвижда собствени инвестиции за близо един милион лева в капиталовата си програма
Община Ловеч предвижда собствени инвестиции за близо един милион лева в капиталовата си програма / netinfo

998 995 лв. постъпления от общински нефинансови активи са предвидени за инвестиционни проекти в капиталовата програма на община Ловеч за 2010 год. Целевата субсидия за капиталови разходи, в това число и за изграждане и основен ремонт на местни общински пътища, е 2 682 500 лв. 

Бюджетът на общината е разработен в условията на икономическа криза, като е даден приоритет на най-неотложните ремонтни работи и на обекти със социална значимост, каза кметът Минчо Казанджиев. Спазена е традицията, макар и в по-ограничени размери, да се предоставят средства за кварталите в града за текущи ремонти в размер на 21 000 лв., средства за ремонти в населените места на общината общо 149 936 лв., като за кметствата на самостоятелен бюджет са предоставени 38 543 лв., а за тези към бюджета на общината - 11 393 лв.

Планирано е да започне реконструкцията на ЦДГ „1-ви юни" за две групи деца, като общата стойност е 600 000 лв. От тях 186 116 лв. са осигурени от целева субсидия, а останалите са собствени бюджетни средства от продажба на общински нефинансови активи.

Предвижда се възстановяване и рехабилитация на Транспортния мост в Ловеч, който ще бъде преходен обект, като за тази година са планирани 130 000 лева собствени бюджетни средства. За основен ремонт на общинската пътна мрежа се предвижда ремонт на пътищата Ловеч - Скобелево, Българене - Севлиево /Малиново - Стефаново/, и пътя Умаревци - Ловеч - Горан. За целта са планирани 438 300 лв. целева субсидия от републиканския бюджет.

Капиталовите разходи, които община Ловеч е заложила общо да направи през 2010-та, са на стойност 4.012 млн. лв.