Образуваха досъдебно производство срещу областния управител
Образуваха досъдебно производство срещу областния управител / netinfo

Досъдебно производство е образувано срещу областния управител на Плевен Цветко Цветков, съобщават от Окръжна прокуратура Плевен. Производството е образувано с постановление на окръжния прокурор Марио Василев от 7 януари – “на базата на извършена прокурорска проверка от сектор “Икономическа полиция” при ОД на МВР Плевен, при наличие на законен повод и достатъчно данни за извършено престъпление от общ характер”.

Основанието за съдебната процедура срещу Цветко Цветков е за това, че в качеството си на длъжностно лице, заемащо отговорно положение, е нарушил служебните си задължения. Със заповед от 29 декември 2006 год. той е разпоредил да се извърши замяна на недвижим имот – частна държавна собственост, а в последствие, с договоре предоставил същия имот в съсобственост на Дияна Исмаилова и съпругът й Айдън Исмаилов – зам.-областен управител на област Плевен. Това е станало срещу замяна на техен съсобствен недвижим имот - апартамент в ж.к. “Дружба“.

От тези действия на областния управител Цветко Цветков могат да настъпят немаловажни вредни последици, изразяващи се в накърняване престижа и авторитета на държавната власт, се казва още в информацията от Окръжна прокуратура Плевен.