НУХристо Ботев участва в състезание по правопис на английски
НУХристо Ботев участва в състезание по правопис на английски / darik.archiv

На 18 март 2013 г. в Начално училище „Христо Ботев" - Плевен от 12:45 часа ще се проведе училищният кръг от Третото националното състезание по правопис на английски език Spelling Bee. Учениците от четвърти клас ще се състезават с над 5500 ученици от 236 училища в цялата страна.

Надпреварата се провежда след усилена няколкомесечна подготовка. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. Класиралите се на първо и второ място ще представят училището на регионалното състезание, което ще се проведе на 20 април 2013 г. във Велико Търново.

Най-добре представилите се 30 ученици от всички регионални състезания от страната ще излъчат националния Spelling Bee шампион на 11 май в хотел Хилтън в София.

Състезанието се организира от Фондация "Корпус за образование и развитие-КОРПлюС" в партньорство с Корпус на мира на САЩ в България. То се осъществява с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България" и под патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и посолството на САЩ.