Нови седем приза получиха децата от Колорит
Нови седем приза получиха децата от Колорит / netinfo

Седем специални приза са получили малките художници от арт школа “Колорит” – Плевен от 41-то издание на международния конкурс за детска рисунка в град  Шведт на Одер – Германия. Това съобщи Майя Ананиева, ръководител на школата.

Високите отличия са присъдени на 4-годишната Ивана Радкова, 7-годишните Мария Младенова, Георгос Цветков и Мирослава Ангелова. С призове са отличени и Виктория Борисова на 10 години и 13-годишната Нона Спасова. Ивана печели наградата си за живописната творба “Ваза с цветя”, а Мария, Георгос и Виктория – за живописни творби на библейска тема, пресъздавайки образите на Богородица, Свети Георги и Исус Христос. Мирослава е покорила журито със своите “Бягащи коне”, а Нона- с “Натюрморт с дървени съдове”.За цялостното си представяне в конкурса школа «Колорит» е отличена  със специален приз за високи постижения.

Международната изложба по традиция е експонирана в Центъра за изкуство и култура в град Шведт. В нея са представени най-добрите творби, като наградените са експонирани по интересен начин върху професионални стативи за художници, създавайки особен акцент на фона на останалите рисунки, аранжирани кото огромни пана от десетки творби, събрали в себе си таланта и многообразието на детското въображение.