НЧЗора 1990 стартира проект Вкусът на детството-хляб, мляко и песен за векове
НЧЗора 1990 стартира проект Вкусът на детството-хляб, мляко и песен за векове / dariknews.archive

През 2014 година НЧ "Зора -1990г." в село Победа, община Долна Митрополия ще работи по нов проект, който се финансира по Програма „Живо наследство" на Фондация „Работилница за граждански инициативи" с подкрепата на Фондация Америка за България. Програмата е насочена към възстановяване и оживяване на материалното и нематериално културно наследство в различни населени места  на страната.

Одобреният за финансиране проект е един от 11- те  класирани проекта от постъпилите общо 122 кандидатури от цялата страна. Името му е „Вкусът на детството - хляб, мляко и песен - за векове" и е на стойност 5100.00лв., от които 3900.00лв. осигурява ФРГИ, а останалите 1200.00лв. осигурява финансираната организация  като финансов и нефинансов принос.

Програма „Живо наследство" на Фондация „Работилница за граждански инициативи" има за цел да подкрепи представянето и опазването на фолклорното и нематериално културно наследство чрез финансиране на местни инициативи.

В продължение на осем месеца с извършваните проектни дейности ще се съживяват, възстановяват и популяризират местните традиционни кулинарни умения и песенен фолклор, чрез разработването и предлагането на иновативни  електронни услуги от читалището, като ще се осигурява  достъп до местното културно наследство от всяка точка на света.

.

.