Над 290 хил.лв. са от продуктови такси са постъпил в ПУДООС
Над 290 хил.лв. са от продуктови такси са постъпил в ПУДООС / netinfo

295 971 лв. от продуктови такси са постъпили от началото на годината в Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ след извършени проверки и дадени предписания от РИОСВ Плевен. Това съобщават от пресслужбата на инспекцията.

Проверките и предписанията на направление “Управление на отпадъците” в РИОСВ Плевен са по четири наредби, касаещи оползотворяването на отпадъци – за опаковките, за третиране и транспортиране на отработени масла, за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване и за изискванията за пускане на пазара на батерии и акумулатори. Общо по Наредбата за опаковките в Предприятието от началото на годината са постъпили над 56 хил. лв. от продуктова такса от фирми от Плевенско и Ловешко.

49 669 лв. са постъпили в ПУДООС като продуктови такси след дадени от РИОСВ Плевен предписания по Наредбата за третиране и транспортиране на отработени масла и отпадъчни нефтопродукти. 2 137 лв. са постъпленията след проверки на РИОСВ Плевен по Наредбата за излязло от употреба електрическо и електронно оборудване.