Над 170 програми аз управление на отпадъците са разгледани през 2008
Над 170 програми аз управление на отпадъците са разгледани през 2008 / netinfo

172 проекта на програми са разгледани от направление “Управление на отпадъците” в РИОСВ – Плевен през 2008 г. За 135 от проектите са издадени решения за утвърждаване, обобщиха от инспекцията. 16 са съгласувани, като предстои утвърждаването им от друга регионална инспекция, на чиято територия е съдебната регистрация на фирмата. 21 програми за управление на отпадъците през 2008 г. са върнати за изготвяне в съответствие с нормативната уредба.


Програмата за управление на отпадъците се представя в два екземпляра в РИОСВ – Плевен. В нея се описва по какъв начин се управляват отпадъците, тоест какво се извършва, за да не замърсяват те околната среда и да не оказват негативно влияние върху човешкото здраве. Към програмата има план с конкретни задачи, мероприятие, срокове за тяхното изпълнение и отговорници. Периодът на действие на програмата е от 3 до 5 години. След този срок, се актуализира програмата.


През 2008 г. от направление “Управление на отпадъците” са издадени 76 разрешения за дейности с отпадъци. Издадени са 12 регистрационни документи за дейности с отпадъци.