Над 140 престижни награди за арт клуб „Гея през 2012-та
Над 140 престижни награди за арт клуб „Гея през 2012-та / netinfo

За 17-а поредна година Общинският детски комплекс (ОДК) в Ловеч организира самостоятелна изложба на арт клуб „Гея", информират от пресцентъра на кметската администрация. Колекцията от 65 рисунки е изпълнена с различни живописни и графични техники. Тя може да се види в камерната зала на Ловчанското читалище. Там младите таланти от школата с ръководител Кремена Попова получиха спечелените от тях награди от участията им в национални и международни конкурси през миналата година.

В едно вълшебно пътешествие по света поведоха децата, техните родители и гостите водещите Нели Вълкова и Нели Вълева, влезли в ролята на малки елфчета. Те разказаха за успехите на арт клуб „Гея" от Португалия, Франция, Тайван, Япония, Индия, Македония, Словения, Чехия, Унгария, Полша, САЩ и България.

Над 140 престижни награди за арт клуб Гея" през 2012та
netinfo

През 2012 г. малките художници на Ловеч са участвали в 20 международни конкурса и са спечелили 15 медала и 46 приза, дипломи и сертификати. Арт клуб „Гея" се поздрави и с 16 първи места от 22 национални конкурса в България, 9 втори и 3 трети места и 39 поощрения. Общо равносметката е 143 отличия от 42 конкурса.
За малките художници изкуството е една необятна материя, един международен език за комуникация и същевременно национално богатство на всеки народ и най-вече на младото поколение. С това се гордеят и възпитаниците на арт клуб "Гея", коментира директорът на ОДК Елка Петрова.

В арт клуб „Гея" се обучават деца от 6- до 17-годишна възраст от всички училища в Ловеч. Целта на обучението в школите по изобразително изкуство е да се провокират интересът, въображението и готовността на децата за творческа реализация. Да се създаде усет към красотата, опознаване на световното и европейското изкуство, както и да се акцентира върху изграждането на детското съзнание и чувство за работа в екип. Да се стимулира възможността за осъществяване на тясна личностна, междуличностна и социална комуникация е приоритет в арт клуб „Гея", подчерта директорът на ОДК.

Отличията на призьорите връчиха Елка Петрова и Димитрина Дренска, директор на Дирекция „Образование, култура и младежки дейности" в община Ловеч.