Към този момент четири населени места в областта са с обявен режим на водата
Вследствие на високите температури и трайното засушаване, увеличената консумация на питейна вода и най-вече ползването ѝ не само по предназначение, се отчита значително намаляване на подпочвените води в област Плевен.

Дебитът на водоизточниците в някои населени места е на критичния минимум. Това съобщиха от "Водоснабдяване и канализация" ЕООД (ВиК) на своята страница в социалната мрежа Фейсбук. 

На фона на жегите: Села в Плевенско преминават на воден режим

С цел да се осигури непрекъснато водоснабдяване за всички потребители от дружеството призовават водата да се използва само за питейно-битови нужди, да не се разхищава и пилее.

От ВиК са изпратили писма до кметовете на населените места с намален дебит на водоизточниците за издаване на заповед за забрана за поливане, пълнене на басейни и миене на тротоари, тераси, автомобили и други с питейна вода.

Към този момент четири населени места в областта са с обявен режим на водата. От края на юни режимно водоподаване е в сила за селата Пелишат, Бръшляница и Стежерово. Водата се спира в определени часове на денонощието и в село Горна Митрополия.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Елина Кюркчиева, БТА