Младежи от Кнежа и Долни Дъбник участват в конкурс за европейски проекти
Младежи от Кнежа и Долни Дъбник участват в конкурс за европейски проекти / oic.pleven

Експерти от Областния информационен център - Плевен посетиха двата града за да научат повече за националната младежка инициатива „Да създаваме заедно европейски проекти" младежите там. Средношколците се запознаха с регламента за участие в конкурса и получиха актуална информация за новите оперативни програми.

Младежи от Кнежа и Долни Дъбник участват в конкурс за европейски проекти
netinfo

Младите хора са амбицирани да напишат проекти, в които ще заявят своите виждания, надежди и мечти за бъдещето си и се надяват на достойно представяне и успех в надпреварата със своите връстници от областта. Следващите срещи организирани от ОИЦ - Плевен за популяризиране на конкурса са в Пордим, Тръстеник и на 16 април в конферентната зала на Центъра от 14.00ч.

В Конкурса могат да участват всички младежи от 17 до 21 годишна възраст - ученици, студенти и безработни. Те трябва да подготвят проектно предложение по една от новите оперативни програми като използват формуляра за конкурса. Проектите могат да се изпращат най-късно до 26 май на електронната поща на ОИЦ - Плевен.

Отличените проекти на всички първи места от регионалния кръг на конкурса ще участват в националния кръг на инициативата, който ще се проведе от 16 до 27 юни 2014 г. Предвиден е награден фонд и грамоти за всички участници.