/ Агенция
Митнически служители откриха близо 626 литра нелегален алкохол в частен дом, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Агенция

На 12 януари инспектори от сектор Оперативен контрол - звено Свищов на отдел „Митническо разузнаване и разследване - Дунавска“ извършват проверка в жилище в село в община Левски.

Агенция

В кухнята, килера и избено помещение на къщата са установени стъклени и пластмасови бутилки с различна вместимост, както и бидон с течност с мирис на етилов алкохол. На част от тубите са поставени лепенки с надпис „неразредена“.

Агенция

На адреса е открит и тефтер, в който е описан видът плодов дестилат и годината, в която е произведен алкохолът в различните бутилки. Намерените количествата са без валиден български бандерол, като в рамките на проверката не са представени документи за изваряване в регистриран специализиран малък обект за дестилиране каквито са изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на териториален отдел МРР "Дунавска" под наблюдението на Районна прокуратура-Плевен.