Митхат Метин не си спомня за скандалния разговор
Митхат Метин не си спомня за скандалния разговор / netinfo
“Не възприемам обвиненията към мен, нямам спомен за този разговор и под каква форма съм го водил. Не се чувствам засегнат, нито се чувствам страна от този спор”. Това коментира депутатът от ДПС Митхат Метин по повод излъчения в медийното пространство телефонен разговор с бившия директор на общинска служба “Земеделие” в град Левски Володя Гичев. В записа Метин оказва натиск върху Гичев да понижи в длъжност свой служител и да постави човек на ДПС на това място.

От две години и половина не съм се виждал с Володя Гичев. Той има персонален проблем, който е свързан с неговото отстраняване от длъжност заради сериозни пропуски в неговата работа, констатирани от одитната комисия на Сметната палата и към ЕС, обясни депутатът и подчерта, че Гичев се опитва да оправдае собствените си пропуски. /звук 1/

“Благодарение на тези лоши констатации се спряха субсидиите за пасища и мери, които бяха предвидени по линия на ЕС за живото производителите. Значи това е политическия въпрос, оставете личния въпрос той как се стреми да пресъздаде собственото си прекратяване на трудовите правоотношение със министерството на земеделието и министъра на земеделието”.

-Как ще коментирате това, че сте оказвали натиск върху него да смени служителка, за да бъде назначен кадър на ДПС?

-Значи неточно е, ще ви кажа защо. Разговора аз нямам спомен кога съм го водил, връщате ме много назад в миналото.

-Вие казвате, че не сте го чували от 3 години, но той твърди, че разговорът е от преди година, година и половина.

-Добре, дори и така да е, на вас това звучи ли ви като вчера, имате ли навик да си водите паметни бележки от разговорите, особено когато някой друг ви е набрал.

-Все пак трябва да си спомняте за какво сте говорили?

-Не мога да си спомня кога съм разговарял с него честно да ви кажа, но така, както е представен записа, думите ми са извадени от контекста. Но вижте, не се чувствам нито засегнат, нито се чувствам страна от този някакъв спор.

-Тоест твърдите, че записът е манипулиран?

-Не мога да кажа, значи аз само подхвърлям тема за размисъл. Няма да се оставя да бъда вкаран в този разговор, защото аз не съм страна в този разговор. Той има трудови или служебни отношения с неговите преки ръководители. Но той ако от тук нататък всичко, което ще му се случва, трябва да го хвърли върху мене, аз нямам нищо против в крайна сметка аз съм политик. Аз знам че трябва да получавам удари под кръста и ги получавам всеки ден. Какво очаквате повече?

-Ще потърсите ли съдебна отговорност?

-Аз не съм обиден, нито угнетен, нито оклеветен. Няма да търся никакава отговорност от господин Гичев, пожелавам му да е жив и здрав, сигурен съм, че нещата ще се наредят добре за него.

Самият Володя Гичев коментира в разговор по телефон, че се чувства застрашен от всичкия медиен шум покрай записа. /звук 2/

-Имам притеснения, че този запис може да ми донесе и други бели.

-В смисъл?

-Все пак как да ви го кажа мисля, че ме разбирате. Не съм само аз, имам и близки, и семейство и т.н. имам нещо в предвид.

-Тоест страхувате се да не бъде извършено някакво посегателство върху вас или семейството ви?

-Нищо не знам вече, с този шум, който се вдигна и с тази олелия, аз лично не очаквах такъв бум.

Междувременно областното ръководство на ГЕРБ в Плевен излезе с декларация, която категорично осъди действията на плевенския депутат и обяви още няколко случая за кадруване на общински служители от службите по “Земеделие и гори” в Плевенска област.