Мият улици и чистят шахти в Плевен
Мият улици и чистят шахти в Плевен / netinfo

Второто, последно за тази година цялостно измиване на улиците в Плевен започнаха двете почистващи фирми - „А.С.А. Шеле - България" и „Астон сервиз". Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация.

Съгласно изготвения график екипи на „А.С.А. Шеле - България" почистват отводнителните оттоци и мият всички улици в карето между булевардите „Хр. Ботев", „Георги Кочев", „Данаил Попов" и „Русе", а тези на „Астон сервиз" извършват същите дейности по улиците в жк „Сторгозия", Бейски баир, в участъка между улиците „Дойран", „Сан Стефано" и „Хемус", в жк „Мара Денчева" и по Русенската магистрала. По предварителни разчети, миенето на Плевен ще бъде завършено изцяло през месец септември.

Двете фирми започнаха и почистването на шахтите в централната пешеходна зона на града. „Шеле" чистят от началото на ул. „В. Левски" до ул. „Бъкстон", а „Астон сервиз" - от ул. „Бъкстон" до Областна Дирекция на полицията. Дейността е рутинна съгласно обществената поръчка, която изпълняват фирмите. Почистването е повърхностно и се извършва под самия капак на шахтите.

По преценка за дълбочинно отстраняване на натрупани наслоявания, се привличат специалисти от ВиК със съответната техника.