Медицинският връчва първите дипломи на сестри
Медицинският връчва първите дипломи на сестри / netinfo

25 медицински сестри в Плевен ще получат дипломите си на специално тържество днес, ден преди Международния ден на сестринството - 12 май. Те са от специалностите Оперативна и превързочна техника, Анестезиология и интензивни грижи и Психиатрична сестра.

Сестрите са се обучавали две години в клиниките и отделенията на Плевенската университетска болница, по идея на ръководството на Медицинския колеж в Плевен и съгласно наредбата за следдипломно обучение в системата на здравеопазването. Дипломите на първия випуск специалисти ще бъдат връчени от проф. д-р Григор Горчев, ректор на Медицинския университет в Плевен, днес от 11.30 часа в зала “Магнум” във Втора клинична база.

Тържеството е организирано от дружеството на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи към Университетската болница в Плевен. На него ще бъде връчено и отличието “Сестра на годината” за Плевен, което получава Верка Симова, дългогодишна сестра от Клиниката по очни болести.

На тържеството ще присъства и проф. Станка Маркова, председател на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи. Поканени са преподаватели, лекари и специалисти по здравни грижи от Медицински университет Плевен и Университетската болница.