Мечка страх, мен - не страх, в Мечка крадците нямат страх
Мечка страх, мен - не страх, в Мечка крадците нямат страх / netinfo

Среща с жителите на опустошеното от престъпни набези село Мечка ще проведат днес окръжният прокурор Марио Василев и кметът Найден Зеленогорски. Това съобщи прокурор Диана Маркова, говорител на Окръжна прокуратура Плевен.

Срещата е инициирана по повод ширещата се престъпност в селото и непрестанните посегателства върху имотите, парите, а не рядко и живота на жителите му. Преди броени дни, провокирани от телевизионен репортаж, в селото бяха представители на българския Офроуд форум, които се запознаха с проблемите на хората в Мечка. Те написаха писмо до прокуратурата с искане да им бъде предоставена информация за това докъде са стигнали в работата си разследващите органи и колко приключени случаи има. Активните граждани, които бяха организирани в интернет пространството и пристигнаха в Мечка от цялата страна, заплашиха следващия път да протестират пред Прокуратурата.

Срещата ще се проведе от 14.00 часа в кметството на селото. За участие в инициативата са поканени и представители на медиите.