Любопитни заглавия от вестниците
Любопитни заглавия от вестниците / netinfo
Променена наредба прави дейността на социалното министерство антисоциална, извежда като водещо заглавие вестник Посредник и пояснява, че заради намален процент инвалидност млада жена с шизофрения е останала без доходи. Нелепата и трогателна история на плевенчанката и проблемите й с ТЕЛК е разгърната на 1-ва и 5-та страници.

Висши полицаи дискутираха стратегии за борба с корупцията в МВР, пише още изданието. Според новите данни съдът, прокуратурата и данъчните са по-корумпирани. Представители на МВР смятат, че с изграждането на подход за предотвратяване на корупцията ще се повиши доверието на обществото в структурите на реда. Целта на програмата е да постигне максимални резултати в борбата с подкупването на служители и нулева толерантност срещу това явление.

Вестник Посоки извежда още по-гръмко водещо заглавие. Плевенски ортопеди спасиха десния крак на 27-годишния Петър Тодоров от Долни Дъбник. Младият мъж пострада вчера, след като кардан от трактор е паднал върху крака му. 27-годишният веднага е транспортиран с линейка на Бърза помощ в спешно отделение. Интервенцията е била направена от екип, ръководен от д-р Марин Симеонов.

Друго от Посоки: Роми и клошари - проблем за чистотата в Плевен. Роми разхвърлят боклука, като ровят ежедневно в контейнерите за отпадъци в ж-ка “Мара Денчева юг”. Най-големият бич за чистотата в Плевен - това са клошарите и ромите, които ровят ежедневно в кофите за смет. Този очеваден факт, който боде от доста време очите на плевенчани, беше признат и от зам.-кмета на Плевен инж. Огнян Цанев, пише изданието.

Преминаваме към ловешките вестници. Топ-десет на най-влиятелните личности в Ловеч може да прочетете от първа страница в нови брой на "Народен глас". Класацията е дело на екип на вестника и е въз основа на анализ на социално-икономическия живот в града.

Скритият етаж от неотдавна продадения Универсален магазин в Ловеч бил техническа грешка, според документи на Общинската сесия. Грешката е ни повече, ни по-малко от два декара площ, съобщава още “Народен глас”.Общинските фирми като пазарите работят на тъмно, твърди общинският съветник Иван Арабаджиев пред вестника.

Във вестник “Фактор” днес: Кремена прати три деца при папата. Трето дете от артшкола “Гея” към Обединения детски комплекс в Ловеч печели специалната награда в конкурса за детска рисунка “Не на цигарите”. Нели Десимирова Костовска е единствената представителка на България, която тази година има шанса да се срещне с новия папа Бенедикт ХVI и да разгледа красиви кътчета в Италия заедно със своята майка.

Нов живот ще се “вдъхва” на занемарени сгради и промишлени зони, пише още "Фактор". Четири идеи за проекти ще обсъждат на следващата сесия участниците в Обществен форум в Ловеч.