Любомир Петков се срещна с представители на бизнеса
Любомир Петков се срещна с представители на бизнеса / Предизборен щаб

Кандидатът на БСП за кмет на Община Плевен Любомир Петков разговаря с представители на бизнеса. На срещата присъстваха и народните представители от Коалиция за България Румен Овчаров и Румен Петков. Разчитаме много на вашия икономически успех, а в мое лице и от страна на моя екип ще срещате подкрепа, защото ние не делим бизнеса на наш и чужд, каза Любомир Петков. Той сподели, че често в кампанията е срещал упреци, че се държи твърде дясно.

За мен една богата община означава повече ресурс за социални дейности и за комунални услуги, подчерта кандидатът на БСП. Според него твърде дълго местния бизнес е в режим на оцеляване. Любомир Петков цитира изследванията на Института за пазарна икономика, които определят твърде незавидно място на Плевен сред останалите областни центрове. Това е пряк резултат от начина, по който функционира общината, категоричен бе той. Като първа задача на новото управление той посочи ясна и категорична корекция на сериозно увеличените ставки на местните данъци и такси.

Любомир Петков се срещна с представители на бизнеса
netinfo

Любомир Петков заяви, че има екип, който може успешно да работи за спечелване на европейски средства, защото е срамно една община като Плевен да е на опашката по реализирани проекти. Той бе категоричен, че ще ликвидира сегашното усещане за корупция в местната администрация, доказано и от изследване на външни анализатори. Нашата политика, и местна, и национална по отношение на бизнеса е ясно разпознаваема, включително и по проекта АЕЦ-Белене, каза Любомир Петков.

Думите му бяха потвърдени и от Румен Овчаров. Той подчерта, че само този проект можеше да извади страната от кризата заради сериозния обем на инвестициите. Народният представител  бе категоричен, че централата ще бъде построена, но с огромно забавяне. БСП използва десни инструменти, за да реализира най-лявата възможна политика, подчерта Румен Овчаров.