Ловешкият кмет с награда за успешно усвоени евросредства
Ловешкият кмет с награда за успешно усвоени евросредства / пресцентър на Община Ловеч

Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев получи награда от списание "Фондове Програми Проекти" за най-успешно усвоени средства от еврофондовете в инфраструктурата /техническа, културна и образователна/. Това съобщават от пресцентъра на местната управа.

Списанието е издание, посветено на работата по проекти, финансирани с донорски средства, като постоянно търси начини да подобрява процеса на усвояване на европейските фондове. Наградата е връчена на международна конференция с работно заглавие "Усвояване на европейските фондове: национални перспективи и опитът на Испания". Форумът е бил под патронажа на Н. Пр. Хорхе Фуентес, Посланик на Кралство Испания в България и Томислав Дончев, министър по управление на средствата от ЕС.

Тази година за първи път са връчени награди на кметове на общини за ефективност по усвояването на средства от европейските фондове. На първо място е отличена Община Варна, на второ - Община Пазарджик, за най-добре усвоени средства в социалната сфера. На трето място е класирана Община Ловеч.

По думите на Минчо Казанджиев, макар грамотите и статуетките да са лични, те са признание за добрата работа на целия екип от дирекция "Проекти и програми" в Община Ловеч, както и на всички, работили по 9-те проекта, които в момента се изпълняват.