/ Община Ловеч
Всеки участник в „Училище по авиация” получи личен автограф от космонавта генерал-лейтенант Георги Иванов. Това стана след тематично мартенско издание на „Училище по авиация”, организирано на летище София във връзка с отбелязването на 40 години от полета на първия българин в Космоса. За пръв път участваха деца извън столицата, и то от родния град на космонавта - Ловеч. Те бяха четвъртокласници от две ловешки училища - ОУ „Васил Левски” и ОУ „Христо Никифоров”.
 

kosmonavt
obshtina love4

„Училището по авиация“ премина в две части - теоретична и опознавателна. В първата част космонавтът Георги Иванов увлекателно разказа за полета, за това как изглежда Земята от високо, както и за предизвикателствата, пред които са били изправени той и капитанът на полета Николай Рукавишников през 1979 г. Чрез презентации децата се докоснаха до тайните на космическото пространство.

Дни на православното кино в Ловеч

След това малчуганите получиха диплома за успешно преминат курс в доброволческа програма „Училище по авиация“ и сувенири. Голям интерес у четвъртокласниците предизвика практическото опознаване на софийското летище. Отблизо те се запознаха с обслужването на самолетите, митническата проверка, новия ландшафт, пожарната, която демонстрира възможностите си.