love4
love4 / dariknews.archive
Община Ловеч е домакин на международен тренировъчен курс R.R.R. Raising Radio Reaction (в приблизителен превод - „Повишена радиокомуникация“) с участници от осем държави, съобщават от пресцентъра на кметската администрация. До 7 септември 25 души от България, Италия, Испания, Литва, Люксембург, Полша, Словакия и Северна Македония са на обучението в Ловеч, чийто организатор е столична неправителствена организация, а финансирането е по програма „Еразъм +”.
Участници в курса са работещи младежи, членове на младежки организации с интерес в създаването и поддържането на уеб базирано бюджетно радио, както и радиопрограми.
Целта на проекта е да бъдат обучени младежи, активни в неправителствени организации, как да създадат уеб базирано бюджетно радио и да го поддържат. Те ще бъдат обучени как да подпомагат младежите в съответните държави да създават свои самостоятелни радиоканали, както и да насърчават свободата на словото. Представителите от Италия притежават дългогодишен опит в радиосферата.
В Ловеч гостите ще проведат и среща с кмета Корнелия Маринова, а последният ден е предвиден за симулация на радиопрограма с посещение на уеб базирано радио във Велико Търново.