Лидер засадиха своя горичка в Къртожабене
Лидер засадиха своя горичка в Къртожабене / Архив ЛИДЕР

Липа, клен, канадски дъб и кедър са засадили днес в село Къртожабене представители на областната структура на партия "Лидер" Плевен. Това са първите дръвчета, с които ще бъде създадена гора, която ще носи името „Лидер”, съобщиха от пресцентъра на партията.

Общо 45 дръвчета ще бъдат засадени, като пред строящия се параклис в селото, с помощта на партия "Лидер", ще бъде засадена цяла гора от липи. Първото дръвче от горичката е засадено от областния координатор на "Лидер" Огнян Милчев и общинския председател на партията в Плевен Мирослав Томов в непосредствена близост до параклиса.

Гора „Лидер” в Къртожабене е създадена в навечерието на учредяването на коалиция „Движение напред”. На 2 ноември в зала 1 на НДК в София лидерите на партия "Лидер", ВМРО и ЗНС ще сложат подписите си под коалиционното споразумение, с което поставят началото на нов проект, обединяващ ценности, споделяни от трите партии като патриотизъм, развитие на българската икономика и превръщане на страната ни в привлекателно място за живеене.

За подписване на коалиционното споразумение от Плевенска област заминават 120 членове и симпатизанти на "Лидер".