Красимир Атанасов е кадидатът на ЗСАл.Сатмболийски за кмет на Плевен
Красимир Атанасов е кадидатът на ЗСАл.Сатмболийски за кмет на Плевен / dariknews.archive

На конференция на Земеделски съюз „Александър Стамболийски" в Плевен, неговият председател Спас Панчев обяви кандидатурата на Красимир Атанасов за кмет на Община Плевен, предаде „Фокус". Панчев коментира, че на тези избори партията ще се яви със самостоятелни листи и свои кандидати за общински и местни кметове.

„Беше издигната кандидатурата на Красимир Атанасов от Плевен като кандидат за кмет на общината в местните избори. Кандидатурата беше подкрепена единодушно от делегатите, беше пожелан успех на г-н Атанасов и беше даден срок на общинските служби на областта до юни да предложат кандидатури за местните избори", разясни лидерът на земеделците. Той посочви, че Област Плевен е изключително важна за Земеделски съюз „Александър Стамболийски", тъй като в града е създадена партията, там са живели и работели едни от най-активните земеделци в миналото.

„Желанието ни сега е, партията да заеме заслуженото място сред политическите партии в надпреварата за местната власт през есента на тази година", уточни той.

На конференцията е избрано и ново ръководство на областната структура от седем души. За председател е избран Януш Донев, а за заместници - Красимир Атанасов и Петко Петков.

Красимир Атанасов беше кандидат за кмет на Плевен и на местните избори през 2011 г. Тогава кандидатурата му бе издигната от партия "Атака". Атанасов е роден в село Милковица през 1961 г. Завършил е гимназия в Никопол и Военното училище във Велико Търново. Има дългогодишна военна карира. В момента Красимир Атанасов е и общински съветник в местния парламент на Плевен.