Косенето в междублоковите пространства не е задължение на общината
Косенето в междублоковите пространства не е задължение на общината / dariknews.archive

Кметът на Плевен информира съгражданите си, че общината няма задължението да коси междублоковите пространства в кварталите, но тя все пак го прави на добра воля. Повод за това станаха постъпили многобройни искания за косене, най-вече в плевенските квартали „Дружба" и "Сторгозия".

"Добре е, когато гражданите имат изисквания, но трябва да се отчитат финансовите и физическите ни възможности, защото средностатистичееският плевенчанин плаща за апартамент, кола и някакъв друг имот суми, които по никакъв начин не могат да обезпечат финансово претенциите, които се отправят към общината. Ние нашата работа трябва да си я свършим, но и гражданите трябва да разберат, че нищо не се дава наготово и не може да става от днес за вчера", каза кметът по време на редовната си оперативна среща. Той изрази благодарност към гражданите, които по лична инициатива сами подреждат пространствата околко жилищните си блокове.

Фирма „Паркстрой" работи приоритетно в пространствата около детските площадки и по маршрутите на тролейбусите, помощ оказват и назначените на договор към Община Плевен косачи с тримери.

От тази седмица шестима осъдени на пробация ще се включат в кастренето на клони и храсти в междублоковите пространства в „Дружба" и „Сторгозия". Очаква се техният брой да се увеличи до 20.