Колоездач загина в Левски, а кола на Плевенската пожарна катастрофира
Колоездач загина в Левски, а кола на Плевенската пожарна катастрофира / Dariknews.bg

67-годишен велосипедист е загинал при катастрофа в Левски, съобщават от пресцентъра на полицията. Мъжът е бил блъснат от лек автомобил «Мерцедес» на 14 януари около 18.30 часа на кръстовище в града.

Колоездачът е починал на място. Полицаи са установили, че шофьорът на колата е имал в кръвта си 0.7 промила алкохолна концентрация. По случая е образувано досъдебно производство.

Тази сутрин в Плевен е станала катастрофа между специализирана кола на Плевенската пожарна служба и лек автомобил «Пежо». Произшествието е станало на кръстовището между улиците «Дойран» и «Заменхов" след като в 9.02 часа огнеборците потеглили да гасят на пожар в контейнер на улица «Бяло море». При инцидента пострадали няма. Приничени са материални щети и на двата автомобила. Алкотестовете на шофьорите са отрицателни.

 Огнеборецът, управлявал пожарната кола е 31-годишен и има 4-годишен стаж в системата на МВР. До момента няма нарушения или наложени наказания. Огледите на местопроизшествието продължават, организацията на движение не е променена.