Иван Динов: Тук съм, за да помогна отново на Спартак и футбола в Плевен
Иван Динов: Тук съм, за да помогна отново на Спартак и футбола в Плевен / dariknews.archive

"Тук съм, за да помогна отново на „Спартак" и плевенския футбол", каза бизнесменът Иван Динов на проведеното Общото събрание на ОФК „Спартак на 11 януари 2016 г.

Пред присъстващите, бизнесменът потвърди финансовите ангажименти, които поема към отбора на плевенския "Спартак" и заяви, че не очаква в замяна общински имоти или каквото и да е от общинската администрация.

Преди близо три години, Иван Динов пое футболния "Спартак" - Плевен и от В-група го доведе до 2-то място в Б-професионална група.

В резултат от проведени разговори с народния представител Найден Зеленогорски и кмета на Плевен Георг Спартански, Динов отново е готов да финансира отбора, като целта ще е влизане в А-професионалната за предстоящото отбелязване на 100-годишнината от създаването на плевенския футболен клуб.

"От 6 до 8 ще са новите попълнения в състава на „Спартак" - класни футболисти, които футболната общественост познава", сподели Динов и призова всички местни предприемачи да помогнат и обединят усилията си за любимия ни футболен отбор.

В новоизбрания Управителен съвет влизат: Евгени Генов - представител на Община Плевен и председател на бившия УС, Пепо Петков - общински съветник и председател на постоянната комисия по бюджет и финанси, Даринка Кръстева - бизнесдама, Тони Вашков - футболен деятел, и представителят на феновете Иван Кюлджийски.