ГЕРБ иска оставката на председателя на общинския съвет в Ловеч
ГЕРБ иска оставката на председателя на общинския съвет в Ловеч / archive.dariknews

Групата съветници на ГЕРБ ще внесе предложение за разглеждане работата на председателя на общинския съвет в Ловеч Тихол Тихолов и предсрочно прекратяване на пълномощията му, съобщи лидерът на общинската организация на партията Корнелия Маринова.

Пред журналисти Маринова обвини Тихолов в „поругаване на местната власт и слугинаж". „За мен тук се слугува на господар. Това означава, че всъщност загърбваме местното самоуправление. Не е нормално да се прави един председател, че е пръв сред равни. Не е нормално, когато постъпва предложение от общински съветник, да се издават разпореждания, като че ли това не е общински съвет, а съд. Просто бъркаме институцията. Това са груби погазвания на Закона за местната администрация, на Правилника за работа на общинския съвет. Някаква война се води. Война, в която трябва да се оправдаят нечии позиции и интереси и в крайна сметка не знам дали се извлича полза от това", коментира Маринова.

Тихол Тихолов наследи на поста председател на ловешкия общински съвет именно Корнелия Маринова, когато тя бе избрана за депутат. Тихолов е съветник, влязъл в местния парламент с листата на ГЕРБ.