Георг Спартански ще покаже на Борисов изборни протоколи от Буковлък
Георг Спартански ще покаже на Борисов изборни протоколи от Буковлък / dariknews.archive

"При първата си среща с министър председателя Борисов ще му занеса изборните протоколи от село Буковлък и ще го помоля за неговия прочит и анализ на резултатите от 204, 205 и 206-та секция в село Буковлък". Това обяви певд журналисти новият кмет на Плевен Георг Спартански. Той каза, че в посочените секции гласовете в подкрепа на опонента му проф. Стойков са около 2000, докато неговите гласове са общо 35.

Георг Спартански коментира, че като юрист с 25-годишна практика е обслужвал не малко хора от село Буковлък и е разчитал, че за там не е необходима пледизборна реклама защото е достатъчно познат.
"Те показаха високо доверие към бившия кмет, котото не са виждали", коментира Спартански и каза, че подобна е ситуацията и в село Дисевица.

Относно отминалите избори, Георг Спартански сподели че не е доволен от това как държавата е изпълнявала своите ангажименти при организацията на изборния процес. Той коментира работата на полицията и посочи примери за нарушения и натиск в село Буковлък.

Спартански цитира случай от секция в селото, при който застъпник на подкрепящата го коалиция е бил ударен по главата. „В един момент решихме да изтеглим хората си от тези секции, за да гарантираме на семействата им, че ще ги върнем живи и здрави в къщите им. Направихме това от тези секции, където полицията блестеше с емблематичното си отсъствие и нямаше държава там. Нямаше полиция, нямаше държава", коментира Спартански. Той отбеляза още, че в дните преди вота и в самия ден на изборите, председатели на общински ръководства на партиите, които са част от подкрепящата го коалицията, са били привиквани в полицията със смешни аргументи, че „...едно пиленце било казало нещо...".

В първата пресконференция на новоизбрания кмет на Плевен Георг Спартански, участие взеха и Христо Таслаков и д-р Калин Поповски - основни фигури в предизборния му екип.